Διεξαγωγή ημερίδας

16 Απριλίου 2016 at 11:26

Sgk2

Share Button

Λαογραφική έκθεση από τους μαθητές της Δ΄τάξης

14 Απριλίου 2016 at 22:09

Οι μαθητές της Δ΄τάξης του σχολείου μας με την δασκάλα τους, κα Παράσχου Πετρούλα, οργάνωσαν και έστησαν μια υπέροχη λαογραφική έκθεση την οποία είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας!! Μάλιστα τα παιδιά της Δ΄τάξης ανέλαβαν  την παρουσίαση των αντικειμένων και τη χρησιμότητα τους στους επισκέπτες μαθητές με μεγάλο ζήλο και ενθουσιασμό. Τα παιδιά συνεργάστηκαν, δούλεψαν ομαδικά, σχεδίασαν και εφάρμοσαν τα σχέδια τους και το αποτέλεσμα αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν!!! 

Share Button

Εκδρομή ΣΤ’ τάξης στην Αθήνα

7 Απριλίου 2016 at 22:19

Την παράσταση «Η μηλιά που όλο γελά και το μυστικό της φιλίας», στο θέατρο ΠΡΟΒΑ Ηπείρου 39 & Αχαρνών – Αθήνα ,παρακολούθησαν οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άργους, την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016. Πρόκειται για ένα έργο που μιλάει για την αγάπη ενός αγοριού και μιας μηλιάς που έχει μιλιά και ζωντανεύει πάνω στη σκηνή, μπολιασμένη με ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια.

Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής , «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς». O ιστορικός αυτός τόπος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη γενικότερη Αντίσταση του Λαού μας κατά του Φασισμού.

Ευχαριστούμε το Δήμο Καισαριανής και το παράρτημα Π.Ε.Α.Ε.Α.- Δ.Σ.Ε. για την ξενάγηση. Για πληροφόρηση των εκπαιδευτικών που θέλουν να επισκεφτούν το χώρο ενημερώνουμε ότι αυτός είναι ανοιχτός σε μαθητές των σχολείων, όλες τις μέρες και ώρες, αφού ενημερώνονται εγκαίρως τα μέλη του Παραρτήματός : κος Κατημερτζής, στο 6944862556 ή κος Γαβριλάκης, στο 6936626273

Share Button